• Contact
duminică, iunie 8, 2025
  • Login
No Result
View All Result
Bihor Just
19 °c
Oradea
  • Stiri
  • Procese
  • Anchete
  • Sistemul judiciar
  • Avocatura
  • Contact
  • Stiri
  • Procese
  • Anchete
  • Sistemul judiciar
  • Avocatura
  • Contact
No Result
View All Result
Bihor Just
No Result
View All Result

Inaugurarea Asociației Pizzerilor Napoletani din România și Masterclass cu campioni mondiali la Corsarul

by Ela Ardelean
25/09/2024
in Prim Plan
0 0
0
Inaugurarea Asociației Pizzerilor Napoletani din România și Masterclass cu campioni mondiali la Corsarul
0
SHARES
188
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Restaurantul Corsarul din Cetate a fost gazda unui eveniment de referință pentru industria gastronomică din România, marcând inaugurarea Asociației Pizzerilor Napoletani din România. Odată cu acest moment, localul a devenit prima pizzerie napoletană autentică din țară, o inițiativă care promite să aducă arome tradiționale italiene la îndemâna românilor.

Lansarea a inclus și un Masterclass de pizza napoletană, susținut de doi campioni mondiali recunoscuți în domeniu, Pasquale Poerio și Alen Radanovici. Aceștia au împărtășit din secretele lor profesioniștilor și amatorilor prezenți, subliniind importanța acestei meserii, considerată în cercurile de specialitate nu doar un job, ci o formă de artă culinară.

Titlul de ambasador pentru Chef Eugen Pocian:

Un moment de maximă importanță l-a constituit înmânarea titlului de ambasador al Asociației Pizzaiuoli Napoletani (APN) lui Eugen Pocian, proprietarul și Chef-ul restaurantului Corsarul. Această distincție, acordată chiar de președintele APN, Gianluca Pirro, venitul special din Italia pentru eveniment, atestă implicarea lui Pocian în promovarea pizzei napoletane în România și îl recunoaște ca fiind un pionier în această direcție.

„Am venit la Oradea cu scopul de a aduce o bucată din tradiția noastră în România și de a sprijini comunitatea locală de pizzeri în dezvoltarea acestei meserii unice,” a declarat Pirro, accentuând importanța păstrării autenticității acestui preparat, recunoscut la nivel global și inclus în patrimoniul UNESCO.

Terasa restaurantului, transformată într-un adevărat festival culinar pentru această ocazie, a fost decorată cu o gamă largă de ingrediente autentice, de la făinuri speciale până la brânzeturi, mezeluri și sosuri tradiționale italiene. Oaspeții au avut prilejul să savureze preparate tradiționale, printre care pizza gătită de campionii mondiali.

La eveniment a participat și primarul Florin Birta. “Sunt prezent aici din respect pentru Eugen pentru ce face el pentru promovarea orașului și județului. Titlul este important pentru noi și pune orașul pe hartă.” a declarat acesta.

Campionii mondiali, Poerio și Radanovici, au pregătit în fața audienței două rețete câștigătoare: o pizza marinara reinterpretată și o pizza sezonieră sofisticată, cu ingrediente proaspete și aromate, precum ricotta, mozzarella și roșii marinate.

Asociația Pizzaiuoli Napoletani, fondată în 1998, promovează pizza napoletană în întreaga lume prin diverse evenimente și competiții, precum Campionatul Mondial de Pizza Napoletană. Președintele APN, Gianluca Pirro, a amintit despre recordurile mondiale stabilite de organizație, precum prepararea celei mai lungi pizza din lume și alte evenimente care aduc această tradiție culinară în atenția publicului internațional.

Eduardo Mainardi, reprezentant al companiei Mainardi Food, a subliniat că pizza napoletană reprezintă mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o artă ce oferă oportunități profesionale în orice colț al lumii. „Indiferent unde te afli, dacă știi să faci pizza napoletană, vei avea întotdeauna un loc de muncă,” a precizat acesta, încurajând tinerii pizzeri să se alăture Asociației pentru a-și perfecționa abilitățile.

Inaugurarea primei pizzerii napoletane din România marchează doar începutul unei mișcări mai ample de promovare a tradițiilor italiene în industria locală a alimentației publice. Cu un Chef experimentat și un titlu de ambasador în buzunar, Eugen Pocian are ambiția de a transforma Oradea într-un punct de reper pe harta internațională a pizzei napoletane.

Ela Ardelean

Ela Ardelean

Next Post
Revoluție digitală la Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș.Au inaugurat 2 SmartLab-uri

Revoluție digitală la Colegiul Național "Samuil Vulcan" Beiuș.Au inaugurat 2 SmartLab-uri

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cautare

No Result
View All Result

Legaturi utile

  • Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa
  • Uniunea Națională a Barourilor din România
  • Baroul Bihor
  • Baroul Satu Mare
  • Ministerul Justiției
  • Ministerul Public
  • Consiliul Superior al Magistraturii
  • Înalta Curte de Casație și Justiție
  • Avocatul Poporului
  • Uniunea Națională a Notarilor Publici
  • Direcția Națională Anticorupție
  • DIICOT

Categorii

  • Administraţie
  • Anchete
  • Anunțuri
  • Arhiva
  • Avocatura
  • Citatul zilei
  • Cultură
  • Dezbatere
  • Drept
  • Economie
  • Educatie
  • Eveniment
  • Fara categorie
  • Gura pamfletarului
  • Haz de necaz
  • International
  • Interviu
  • Învăţământ
  • Invitatul săptămânii
  • Juridic
  • Justiţie
  • justitie
  • Lectii
  • Opinii
  • Politic
  • Politică externă
  • prim
  • Prim Plan
  • Prim Plan 2
  • Procese
  • Război
  • Recomandate
  • Sanatate
  • Sănătate
  • Satu Mare
  • Sistemul judiciar
  • Social
  • Spațiu Virtual
  • Sport
  • Știri
  • Stiri
  • Video

Articole recente

  • Victorie la Cluj! CSM CSU Oradea este la un singur succes de titlul național la baschet masculin
  • Țigări de contrabandă în Bihor: doi suspecți reținuți în cadrul operațiunii „Jupiter”
  • Accident rutier grav în Tileagd: motociclist rănit și transportat la spital
  • Contabilii, auditorii și consultanții fiscali ar putea recupera mai ușor onorariile restante: contractele cu clienții devin titluri executorii
  • Medicii ar putea fi obligați să programeze pacienții pentru investigații ulterioare și să faciliteze accesul la a doua opinie medicală

Arhive

  • iunie 2025
  • mai 2025
  • aprilie 2025
  • martie 2025
  • februarie 2025
  • ianuarie 2025
  • decembrie 2024
  • noiembrie 2024
  • octombrie 2024
  • septembrie 2024
  • august 2024
  • iulie 2024
  • iunie 2024
  • mai 2024
  • aprilie 2024
  • martie 2024
  • februarie 2024
  • ianuarie 2024
  • decembrie 2023
  • noiembrie 2023
  • octombrie 2023
  • septembrie 2023
  • august 2023
  • iulie 2023
  • iunie 2023
  • mai 2023
  • aprilie 2023
  • martie 2023
  • februarie 2023
  • ianuarie 2023
  • decembrie 2022
  • noiembrie 2022
  • octombrie 2022
  • septembrie 2022
  • august 2022
  • iulie 2022
  • iunie 2022
  • mai 2022
  • aprilie 2022
  • martie 2022
  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • decembrie 2021
  • noiembrie 2021
  • octombrie 2021
  • septembrie 2021
  • august 2021
  • iulie 2021
  • iunie 2021
  • mai 2021
  • aprilie 2021
  • martie 2021
  • februarie 2021
  • ianuarie 2021
  • decembrie 2020
  • noiembrie 2020
  • octombrie 2020
  • septembrie 2020
  • august 2020
  • iulie 2020
  • iunie 2020
  • mai 2020
  • aprilie 2020
  • martie 2020
  • ianuarie 2020
Site-ul bihorjust.ro şi conținutul acestuia sunt protejate de Legea drepturilor de Autor din România şi de dispoziţii privitoare la copyright aplicabile în alte teritorii din afara ţării. Preluarea de pe site-ul bihorjust.ro a materialelor (text, foto şi/sau video) purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală se poate face doar cu citarea sursei, cu URL/hyperlink, în limita a 250 de semne.

Categorii

  • Stiri
  • Procese
  • Anchete
  • Sistemul judiciar
  • Avocatura
  • Contact

Legal

  • Termeni Și Condiții
  • Declinarea responsabilității
  • Politica de confidentialitate

Site

  • Contact
2020 BihorJust.ro. Toate drepturile rezervate.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Stiri
  • Procese
  • Anchete
  • Sistemul judiciar
  • Avocatura
  • Contact

© 2020 BihorJust.ro

Confidențialitate și cookie-uri: acest sit folosește cookie-uri. Dacă continui să folosești acest sit web, ești de acord cu utilizarea lor. Pentru a afla mai multe, inclusiv cum să controlezi cookie-urile, uită-te aici: POLITICĂ COOKIE-URI.