Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 39 de ani, suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.
Ancheta a relevat faptul că, în perioada decembrie 2024 – mai 2025, membrii grupării au desfășurat activități constante de procurare, deținere, intermediere și vânzare de substanțe interzise, printre care 3-CMC (cristal) și MDMB-4en-PINACA, droguri de mare risc, dar și canabis.
Rețeaua folosea o metodă modernă de distribuție – dead drop – prin care drogurile erau ascunse în locuri prestabilite, iar clienții primeau coordonatele locației după achitarea sumei convenite, totul prin intermediul unor platforme online.
Doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce ridicau dintr-un tufiș, la periferia municipiului Oradea, o cantitate de 1,3 kilograme de droguri de mare risc pregătite pentru vânzare.

În urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate în județul Bihor, autoritățile au descoperit:
- 51 kilograme de 3CMC,
- 5 kilograme de ADB FUBINACA,
- aproximativ 900 grame de canabis,
- 5 kilograme de bicarbonat de sodiu (folosit la prepararea drogurilor),
- 5 cântare electronice de precizie,
- un aparat de vidat,
- mai multe laptopuri și medii de stocare,
- sume în numerar totalizând 314.560 lei și 2.200 euro.
Potrivit estimărilor DIICOT, valoarea totală de piață a drogurilor confiscate este de aproximativ 1.800.000 de euro.
Ca urmare a probelor administrate, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a cinci dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea.
Activitățile judiciare au fost desfășurate în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și București, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor și al reprezentanților Direcției Regionale Vamale Cluj.
Procurorii subliniază că toate persoanele cercetate beneficiază, pe întreaga durată a procedurilor penale, de prezumția de nevinovăție și de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de lege.
