Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus, la data de 21 iulie a.c., reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 24 de ani, din comuna Sâniob, județul Bihor, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, anunță IPJ Bihor printr-un comunicat de presă.
Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni au stabilit că, la data de 13 iulie a.c., în jurul orei 02:12, bărbatul ar fi pătruns, prin escaladare, într-o locuință din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras un telefon mobil, cauzând un prejudiciu estimat la 1.200 de lei.
Ulterior, la data de 15 iulie a.c., în jurul orei 00:06, acesta ar fi pătruns, prin escaladare și efracție, în incinta unei societăți comerciale din Oradea. Fapta nu s-a finalizat cu sustragerea de bunuri, întrucât a fost surprins în flagrant de angajații unei firme de pază.
O a treia faptă a fost comisă în noaptea de 20 iulie a.c., în intervalul orar 00:00 – 08:00, când același bărbat ar fi pătruns, prin aceleași metode, într-o altă locuință din Oradea, de unde ar fi sustras un telefon mobil și suma de 600 de lei. Prejudiciul estimat pentru această faptă se ridică la 1.000 de lei.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat parțial de către polițiști.
În cursul zilei de 22 iulie a.c., bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul de caz a sesizat instanța cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis solicitarea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanei cercetate și a recuperării integrale a prejudiciului.
Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
