Un avocat din București, membru al Baroului Capitalei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, fiind acuzat că a folosit o firmă de masaj erotic drept paravan pentru activități de proxenetism.
Potrivit anchetatorilor, sub acoperirea unui business legal, în cadrul societății comerciale administrate de avocat, angajatele practicau în realitate prostituția, activitate din care administratorii ar fi obținut beneficii financiare directe.
Potrivit comunicatului oficial transmis vineri de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, în cauză au fost trimiși în judecată doi inculpați persoane fizice, printre care și avocatul bucureștean, precum și o persoană juridică — societatea comercială pe care aceștia o administrau. Toți trei sunt acuzați de comiterea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, prevăzută de Codul penal.
Investigațiile au scos la iveală că, în perioada 1 februarie 2014 – 27 septembrie 2023, cei doi inculpați, în calitate de administratori ai firmei, ar fi facilitat practicarea prostituției în cadrul spațiului în care era promovat oficial un serviciu de masaj erotic. Procurorii susțin că activitatea infracțională era desfășurată în interesul direct al societății, iar inculpații ar fi obținut venituri substanțiale de pe urma prestațiilor sexuale ale angajatelor.
Deși în mediul online firma se prezenta ca oferind servicii de masaj cu tentă erotică, în realitate, spun anchetatorii, clientela beneficia de servicii cu caracter sexual în schimbul unor sume de bani, parte din acestea fiind încasate de către angajatori. Activitatea ar fi fost bine organizată și desfășurată pe o perioadă îndelungată, depășind nouă ani.
Cercetările în acest caz au fost realizate cu suportul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 4, Serviciul de Investigații Criminale, precum și cu sprijinul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Ancheta a presupus monitorizări și activități specifice care au contribuit la conturarea probatoriului, în baza căruia Parchetul a formulat acuzațiile oficiale.
În prezent, dosarul a fost înaintat spre judecare Curții de Apel București. Cei doi inculpați persoane fizice, printre care avocatul aflat încă în exercitarea profesiei, vor fi judecați în stare de libertate. Rămâne de văzut cum se vor derula procedurile judiciare și care va fi decizia instanței cu privire la această situație ce ridică serioase semne de întrebare inclusiv în planul eticii profesionale.