„Cartea Ancuței Coman-Boldișteanu te poate călăuzi în procesul tău de transformare emoțională, în a-ți regăsi siguranța de sine prin conectarea cu propriul corp. Totul pentru a te reîntoarce, așa cum spun paginile sale, acasă”, consideră Domnica Petrovai, psihoterapeută, CEO Mind Education. ,Editura Trei și Cărturești Oradea vă invită joi, 26 octombrie, ora 19.00 la evenimentul de lansare a cărții „Emoții în farfurie. Cum să faci pace cu tine și cu farfuria ta” de Ancuța Coman-Boldișteanu.Alături de autoare se vor afla:Ioana Cadar – Psihoterapeut și psiholog clinician,Larisa Pavel – Psiholog clinician, Delia Iuliana Bîrle – Conferențiar Universitar Doctor în Psihologie.
Mâncarea ne însoțește toată viața. Poate tocmai de aceea ajunge să aibă atât de multe nuanțe. Uneori este un prieten bun care ne alină, care este acolo când ne e greu. Alteori, când nu ne putem gestiona impulsurile în fața frigiderului sau a cămării cu dulciuri, poate părea că pune stăpânire pe noi și ne controlează.
Mâncarea este plăcere și emoție. Și ea ne poate fi prieten sau dușman: ne aduce împreună la aceeași masă și ne ține în viață, însă, atunci când o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emoționale, avem un prim semnal că în interior ceva nu mai funcționează așa cum ne-am dori.
Această carte invită cititorul „să privească în spatele cortinei”, să cunoască și să înțeleagă motivele supraalimentării, să experimenteze și să simtă și abia apoi să inițieze schimbarea, parcurgând o serie de pași concreți și, cel mai important, să o mențină.
Ancuța Coman-Boldișteanu este psihoterapeut și fondator al proiectului Emoții în farfurie, cu o experiență de peste șapte ani în lucrul cu persoanele care se confruntă cu dificultăți în relația cu mâncarea și cu propriul corp, fiind specializată în terapia traumei, a atașamentului și în terapie relațională. Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică „Areopagus” din Timișoara și este autoarea cardurilor terapeutice Emoții în farfurie. De ce mănânci când mănânci?