Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, marți, cererea de apărare a reputației profesionale formulată de procurorul Liviu Lascu, prim procuror al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Decizia a fost luată cu un vot pentru și patru împotrivă.
Cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul LASCU LIVIU ALEXANDRU, prim-procuror al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj s-a aflat azi pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM.
Soluţie
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a
hotărât respingerea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de
domnul LASCU LIVIU ALEXANDRU, prim-procuror al Parchetului Militar de pe
lângă Tribunalul Militar Cluj. (majoritate: 1 vot da, 4 voturi nu)
Procurorul Liviu Lascu a formulat cerere de apărarea a reputației profesionale după ce șeful DNA, Marius Voineag, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că l-a schimbat din funcția de șef al serviciului militar din cadrul DNA pentru că ”era prost condus”, nu pentru că ar fi instrumentat un dosar care avea ca țintă ”un plutonier SRI”.
”Dacă vrem să validăm teze eroice că cineva-și asumă și-și fixează o țintă un plutonier de la SRI, înseamnă că e ok, validăm tezele astea eroice. Dar din punctul meu de vedere, serviciul militar era prost condus, una la mână. Și clar era gestionat doar în virtutea unor puncte cheie. Adică stabilesc o țintă, mă duc pe ea și fac dosarul. În rest, pe la birou să știți că stăteam destul de rar în perioada respectivă și serviciul nu eu, ci șeful de la acel moment, nu putea fi condus serviciul militar din cadrul structurii centrale de la Cluj. Motiv pentru care mi-am asumat managerial, fără probleme, orice fel de schimbare la vremea respectivă, chiar dacă a apărut abruptă”, a declarat Marius Voineag într-un interviu pentru G4Media.ro publicat la începutul lunii februarie.
În replică, procurorul Liviu Lascu a arătat, într-un drept la replică transmis G4Media.ro, că dosarul nu privea ”un plutonier SRI”, cum a spus Voineag în interviul pentru G4Media, ci 6 angajați SRI din care doi ofițeri superiori. De asemenea, Lascu arată că SRI a plătit produse de 2,4 milioane de lei, deși mai bine de jumătate din produse nu au fost recepționate.