Acesta a fost acuzat de încălcarea unei prevederi din Statului judecătorilor și procurorilor, potrivit cărora magistraților le este interzisă „desfăşurarea de activităţi cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în public sau în timpul serviciului”.
Cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul LASCU LIVIU ALEXANDRU, prim-procuror al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj figurează pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM din 16 aprilie.Solicitarea vine după ce Secția pentru procurori în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marți, să respingă acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva procurorului militar orădean Liviu Lascu, din cadrul Parchetului Militar Cluj.
Inspecţia Judiciară l-a trimis în judecată disciplinară pe procurorul militar orădean Liviu Lascu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, pe care l-a acuzat că a distribuit pe pagina sa de Facebook articole negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefului DNA, Marius Voineag.
Potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, citat de G4Media, procurorul Lascu a fost cercetat disciplinar pentru abaterea prevăzută de art. 271 lit. c) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „desfășurarea de activități cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în public sau în timpul serviciului”. La momentul în care ar fi comis această presupusă abatere, magistratul era delegat în funcția de procuror șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în mandatul fostului șef al DNA, Crin Bologa.