Inițiativa Asociației Județene de Fotbal Bihor de a relua, după patru ani de pauză impusă de pandemia Covid-19, întâlnirile bilaterale cu forul fotbalistic din județul Hajdú-Bihar, Ungaria, este de apreciat. Prima întâlnire a inclus un eveniment fotbalistic destinat primarilor, viceprimarilor și consilierilor locali din cele două județe. Este îmbucurător că mulți bihoreni, din localități precum Vașcău, Șuncuiuș, Valea lui Mihai, Vadu Crișului, Diosig, Aleșd, Nucet sau Tileagd, au acceptat invitația.
Din partea UAT Oșorhei a participat Președintele Clubului Sportiv Oșorhei- Secția Fotbal, Cristian Mihai Indrei, viceprimarul Nojoridului, Cristian Tripa, Remus Indrei din partea UAT Buntești și primarul ales al comunei Lunca, Dorin Boca, s-au numărat printre participanți.
Vineri, la ora 14, pe terenul sintetic de fotbal din Hajdúszoboszló, s-a desfășurat un meci amical între cele două “selecționate”. Echipa gazdelor a fost motivată de prezența unor personalități locale importante, precum președintele Pajna Zoltán și vicepreședinții Bulcsu László și Tasi László, care a jucat alături de echipă. De cealaltă parte, echipa bihoreană a fost susținută de stafful AJF Bihor, condus de președintele prof. Radu Bitea, organizatorul de competiții Gheorghe Rusu și secretarul Petru Boros, care a decis, în final, să intre și pe teren.
Meciul a început cu o dominare clară a echipei bihorene, care a marcat rapid, conducând cu 3-0 până în minutul 25, sub coordonarea lui Valer Durdeu, președintele CJA Bihor. În a doua repriză, gazdele au reușit să reducă din diferență, dar golurile lui Tibi Szűcs au readus echipa bihoreană în avantaj, scorul final fiind 6-3. La finalul celor două reprize a câte 30 de minute, concluzia jucătorilor a fost că fotbalul, deși pare simplu, este de fapt foarte dificil de jucat simplu.
După meci, participanții s-au reunit la o masă comună, unde edilii au avut ocazia să discute despre proiectele din cadrul programului Interreg România-Ungaria și despre impactul ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 107/2024, care, conform Articolului XXI, litera h), limitează cheltuielile publice pentru „Asociații și fundații”, cu excepția domeniilor „Sănătate” și „Asistență socială”. Acest lucru afectează în mod direct numeroasele asociații din fotbalul bihorean.
Participanții la eveniment au subliniat că fotbalul nu înseamnă doar victorie sau înfrângere, ci creează prietenii și amintiri durabile, fiind un mod de a ne exprima, de a ne sprijini reciproc și de a celebra spiritul de echipă.